• Traktor Bike Park

  En litt tøffere sykkeltur

  Traktor Bike Park
 • Kano & kajakk

  Mange idylliske padlevann

  Kajakkpadling
 • Dokkadeltaet

  Unikt våtmarksområde med mer enn 230 ulike fuglearter

  Fiskeørn er en av artene i Dokkadelta

Aktiviteter i området

Aktiviteter og severdigheter i nærområdet

Dokkadeltaet naturreservat

Dokkadeltaet naturreservat ligger ved elva Dokkas utløp i Randsfjorden. Her er det registrert mer enn 230 ulike fuglearter.

Dokkadeltaet nasjonale våtmarkssenter i Odnes har åpent besøkssenter i hele skoleferien, med utleie av kanoer, utlån av fiskeutstyr og kikkerter. Hver onsdag og lørdag er det egne arrangementer.

Dokkadeltaet
Kajakkpadling

Kano og kajakk

Både Randsfjorden og de mange vannene rundt gir gode muligheter for kano- og kajakkpadling. De fleste vannene er lett tilgjengelige og både på Trevatn og Fjorda kan du padle lange strekninger uten bæringer.

Turveier og turstier

Området rundt Lyngstrand Camping byr på flotte turmuligheter – enten du ønsker utsiktstur til det gamle branntårnet på Skjellingshovde, skulptur-tur i Settonåsen eller vil følge gamle ferdselsveger på Ridevegen. 27 av turene er merket og har egne turkart med beskrivelse og kart, som du kan få i resepsjonen. Her har vi også kart og turforslag til flere andre turer i området.

Se også kommunens side med oversikt over turer i området

Skjellingshovde, Søndre Land
Traktor Bike Park

Traktor Bike Park

I en skogkledd åsside ved Randsfjordens bredde finner du en liten bike park litt uten om det vanlige…

Her er det lagt vekt på stier med ulike elementer – alt bygget for hånd.

Kun fantasien setter grensene og muligens en elg i løypa.

Randsfjord Golfbane

Golfbanen til Land Golfklubb ligger vakkert til i Halmrast ved FV 34, i hellingene ned mot Randsfjorden. Banen har 12 greener og 18 utslag med utfordringer for alle. Klubben har eget klubbhus på Nymoen med proshop som er åpen i helgene. De arrangerer kurs og kan tilby leie eller lån av køller til nybegynnere. På golfbanen har klubben også en 9 hulls foot-golfbane som er åpen for alle.

Golf
Setton gård

Setton Gård hjortefarm

I nordenden av Randsfjorden, ved Fluberg Bru, finner du Setton Gård. Her er det hjortefarm med 130 hjort i innhegning, og utsalg av kortreist lokalmat. Vel verdt et besøk.

Lands museum

Lands Museum ligger ovenfor sentrum i landsbyen Dokka. Museet har både historiske samlinger, skiftende tematiske utstillinger, og et variert helårsprogram. Det er flere familiearrangementer gjennom sommersesongen.

Lands museum
Fisk

Fiske i fjord og vann

Det er gode fiskemuligheter – og stor fisk – i både Randsfjorden og i vannene på åsene rundt fjorden. Båt og fiskeutstyr kan leies i resepsjonen på campingen. Her får du også kjøpt fiskekort for småvannene på åsene.

Se også Fiskeguide for Gjøvikregionen

Dresintur på Valdresbanen

På Hov Stasjon kan du leie dresin og “sykle” langs den gamle Valdresbanen. Opplev flott natur og fantastisk utsikt flere steder. Sesongen 2020 starter 1. juni!

Dresin på Valdresbanen
Dokka Landsbymarked

Dokka Landsbymarked

Landsbyen Dokka ble i august 2009 Norges første offisielle Landsby. Landsbyen Dokka har ”det beste fra byen og det beste fra landet” og byr på flere arrangementer gjennom året – blant annet Landsbymarked med salgsboder i hele Storgata.

Langsua nasjonalpark

Langsua nasjonalpark strekker seg fra Synnfjell-området og nordover til Jotunheimen og er perfekt for friluftsinteresserte. Her finner du variert terreng med flott natur – med muligheter for både dagsturer og overnattingsturer.

Langsua Nasjonalpark
Kistefos museum

Kistefos museum

Kistefos er en kulturdestinasjon med en twist. Museet byr på by på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser.

Hadeland glassverk

Hadeland Glassverk ligger helt sør i Randsfjorden og er en helårsåpen turistattraksjon og handelsdestinasjon tuftet på historie, kunst, kultur og gamle håndverkstradisjoner. Glassmuseet er det største i Norden, og viser et tverrsnitt av det Hadelands glassblåsere og designere har skapt de siste 250 årene.

Hadeland Glassverk
Klatreparken

Miniklatrepark

På Vassenlandet i nordenden av Trevatna, finner du Mini-klatreparken. Den har 17 ulike elementer med varierende vanskelighetsgrad som gir en utfordrende og morsom aktivitet for både små og store. Det er ikke behov for bruk av sele i klatreparken, siden den er bygd på bakkenivå. Derfor er parken alltid åpen, og det koster heller ingenting å bruke den.